Student i Nord

Studentsamskipnaden i Bodø og Studentsamskipnaden i Narvik ble i 2013 slått sammen til Studentsamskipnaden i Nordland, gjerne omtalt som Student i Nord. Organisasjonen har som oppgave å tilby gode velferdstilbud til studenter ved Nord Universitet og politihøgskolen i Bodø.

Student i nord tilbyr blant annet studentboliger, barnehager, bokhandel, fritidsaktiviteter og helsetjenester. Organisasjonen tar spesielt godt vare på nye studenter via prosjektet kalt “første semester”. Studentene blir tatt hånd om når de ankommer studiestedet, og det satses stort både på faglig og sosial integrering. Dermed skulle alt ligge til rette for et godt studentliv og gode studieresultater.moving_matter-_by_joseph_hillier_-_geograph-org-uk_-_745357

Et av de største satsingsområdene for studentsamskipnaden er å bygge ut og vedlikeholde studentboliger ved de ulike studiestedene. Student i Nord tilbyr studentboliger i alle byene som er tilknyttet Nord Universitet; Bodø, Mo i Rana, Namsos, Levanger, Nesna, Stjørdal og Steinkjer. Tilsammen tilbys mer enn 1.400 enheter med rimelig husleie og lave depositumssatser. I tillegg til å gi rimelig husly, er det å bo i studentboliger en flott måte for å bli kjent med andre studenter.

Student i Nord tilbyr dessuten studentbarnehager tilpasset studenter med små barn. Organisasjonen driver egne barnehager i Nesna, Steinkjer, Namsos, Levanger og Bodø, og det er opprettet avtale om studentplasser ved kommunale barnehager i Mo i Rana. Studentbarnehagene tilbyr fleksible åpningstider, noe som kan være gull verdt i eksamenstider eller i praksisperioder. Med barn i studentbarnehage vil man dessuten møte andre foreldre i samme situasjon, og alt ligger til rette for at både barn og voksne kan knytte nye relasjoner.

En av de viktigste oppgavene til studentsamskipnaden er å tilby rådgivning og helsetjenester. Som student møter man gjerne mange typer utfordringer, både psykisk, fysisk, sosialt, eller praktisk. Det tilbys rådgivertjenester ved alle studiesteder tilknyttet Nord Universitet, og alle tjenester er gratis. I tilknytning til studiestedet finnes det dessuten en helsestasjon der studenter kan få konsultasjon hos lege og helsesøster.